Pulkkakisat Suojarinteellä

Laskiaistiistai huipentui perinteisiin pulkkakisoihin Suojarinteen pihalla. Ilmassa oli kirpeää pakkasta, mutta mäen päälle reippailu, kuuma mehu ja nuotio pitivät huolen, ettei kukaan kylmettynyt.

Ensikertalaisena oleva virallinen mittaaja epäili, että kisassa massa olisi valttia ja takaisi pitkän laskun, mutta oletus oli väärä. Lasten sarjassa huomattiin kuinka ahkera harjoittelu oli tuottanut tulosta ja suoritukset olivat tasalaatuisia ja suoria. Pienempikin laskija pystyi pärjäämään, kun tekniikka oli hiottu kuntoon. Erot laskujen pituuksissa olivat niin pieniä, että jännitys säilyi loppuun asti.

Lasten sarjan tulokset:

 1. Markku Huikko 28,00m
 2. Oliver Björn 27,75m
 3. Nea Kautola 27,72m
 4. Antton Auvila 25,40m
 5. Onni Peiponen 24,51m
 6. Venla Björn 23,37m
 7. Markus Huikko 22,23m
 8. Alexi Auvila 20,90m
Kilpailun tasapuolisuuden takaamiseksi kisalasku suoritettiin virallisella kisapulkalla.

Aikuisten sarjassa koettiin puolestaan enemmän uusintayrityksiä, joita sääntöjen puitteissa sallittiin. Välillä mäkeen muodostunut hyppyri yllätti laskijan ja lasku päättyi ennen viralliselle mittausalueelle päätymistä, välillä naru jäi pulkan alle ja lasku tyssäsi heti mäen juurelle.

Aikuisten sarjan tulokset:

 1. Katja Kautola 40,36m
 2. Heidi Pitkänen 39,72m
 3. Johan Björn 37,91m
 4. Toni Peiponen 37,54m
 5. Tiina Kirahvimetsä 23,55m
Toni Peiponen avasi aikuisten sarjan ja sai yleisön haukkomaan henkeään pitkällä laskullaan, joka lopulta kalpeni muiden suorituksille.
Katja Kautola tuuletti kuullessaan siirtyneensä kisan johtoon. Voittava lasku vei koko parkkipaikan poikki.
Lasten sarjan voiton vei Markku Huikko, joka sai palkinnoksi pulkan. Eikä merkissä oltu pihistelty, sillä pulkka oli aito Stiga!
Muut osallistujat saivat tikkarit.
Vaikka luistimia ei ollut mukana, ei se hidastanut kaukalossa pelailua. Osa lapsista kiiruhti kotiin heti kisan jälkeen jatkamaan laskemista matematiikan kotiläksyjen muodossa.