2020

RUTALAHDEN NUORISOSEURAN SYYSKOKOUS (26.11.)

Nuorisoseuran syyskokous pidettiin 26.11.2020 Suojarinteen salissa koronasuojaetäisyyksillä. Kokouksessa vahvistetiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma, talousarvio ja jäsenmaksut. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Pirjo Onnela. Vuoden 2021 johtokunnan kokoonpano on: Paula Pyhälä-Liljeström, Kirsi Tarkkanen, Marili Rausch, Suvi Viren, Kirsi Kautola, Martin Liljeström, Maija Lindroth ja Tapio Vuorkoski.

Kuvat: Kirsi Tarkkanen

Koskikaran kierros on uudistettu (5.11.2020)

Koskikaran kierros on saanut upean uuden sillan! Kierroksen alkupään pitkospuita ja polkuja on kunnostettu helpoksi kulkea. Mukana sillan rakentamisessa on ollut myös Joutsan kunnan ns. Lape-ryhmä.  Koska syksy on ollut lauha eikä lunta ole vielä satanut, sieni- ja muut mukavat metsäretket ovat mahdollisia vielä näin marraskuussakin.

Kuvat: Kirsi Tarkkanen

Rentoa yhdessä oloa Leijonaperhepuistossa (23.7.2020)

Rutalahden Kyläyhdistys ry:n Leijonaperhepuisto raikui heinäkuisena torstaina riemun kiljahduksista ja puheensorinasta, kun viitisenkymmentä eri-ikäistä ulkoilmaihmistä kokoontui viettämään leikkimielistä puistotapahtumaa. Kolea ja pilvinen keli ei säikäyttänyt nuorempiakaan tulijoita, joista monet syöksyivät heti puiston monipuolisten leikkitelineiden riemuihin.

Vapaamuotoinen rantalentis ja mölkkyturnaukset keräsivät kyläläisiä ja kesävieraita kautta Suomenniemen.
Haasteista huolimatta pelaajat osoittivat erinomaista kisakuntoa ja ansaitsivat makeat palkinnot sekä Rutalahden myllyn tuotteita.
Kyläyhdistyksen valmennus- ja huoltotiimillä oli tarjolla takeaway-Rutalahtipyttistä, pullaa, mehua ja kahvia.
Paikalliset pelimannit loihtivat haitareistaan kesäisiä säveliä ja innostivat iloiset kokkipojatkin valssin pyörteisiin!
Tapahtumassa oli myös nelijalkaisia ystäviä, jotka tottelevaisesti hakivat frisbeetä ja nauttivat rapsutuksista Juha-isäntänsä kertoessa koirien koulutuksesta ja kuulumisista.

Kiitos osallistujille ja talkoolaisille mukavasta tapahtumasta. Vielä on kesää jäljellä, tavataan taas!

Perhepuistoa on uudistettu (13.6.)

Rutalahden Leijonapuistossa on kesän kunniaksi puuhattu uusia juttuja. Puisto on saanut Kyläyhdistyksen ja Nuorisoseuran toimesta ympärilleen aidan, laitteita on kunnostettu, lentopalloverkko uusittu ja pelivälineitä löytyy yhteiseen pelailuun vapaasti lainattavaksi. Palautathan välineet pelaamisen jälkeen niille tarkoitettuun laatikkoon. Tulkaahan pelailemaan ja leikkimään kesäiseen ja siistiin perhepuistoon!

Rutalahden syvyyskäyrät ja pohjalöydöt (7.6.)

Kari Ylönen (viistokaiku24.fi) kävi viime syksynä Rutalahdella mittaamassa syvyyksiä ja teki viistokaikuluotaimella mielenkiintoisia löytöjä. Alla syvyyskäyräkartta sekä kaikuluotainlöydöt.

Tutkimus lähti liikkeelle Tenho Tornbergin jutusta Ylelle. Jutun innoittamana Kari Ylönen saapui Rutalahteen tekemään mittauksia ja Tenho kirjoitti tästä jutun Yleen ja tulihan siitä artikkeli myös Joutsan seutuun (maksumuurin takana).

Kiitokset Karille mielenkiintoisista kuvista!

Kuva: Kari Ylönen / Viistokaiku24.fi
Kuva: Kari Ylönen / Viistokaiku24.fi

Steve’n’Seagulls nettikeikka (15.5.)

Letkaliiteri pääsi kerralla maailmankartalle, kun kansainvälisesti tunnettu Steve’n’Seagulls -yhtye teki nettikeikan Letkalla 15.5.2020. Yhtyehän oli edellisenä kesänä Letkalla esiintymässä ja ilmeisesti paikka jäi mieleen, kun sieltä haluttiin nettikeikka lähettää. Teknikot ja muusikot tekivät töitä useita päiviä keikan eteen ja hyvin valmisteltu keikka menikin hienosti. Tässä hieman tunnelmapaloja.

Jos keikka jäi livenä näkemättä, on se vielä viikon ajan katsottavissa lippua vastaan: https://www.lippu.fi/event/stevenseagulls-streaming-thunder-keikalla-fi-12982225/

Kuvat: Risto Liias

Nyt uimaan! (15.5.)

Kyläyhdistys on korjannut laiturin priimakuntoon ja laittanut laiturinportaat, joten uimaan pääsee heti, kun on valmis talviturkistaan luopumaan.

Maaliskuun seurapiiri (10.3.)

28 seurapiiriläistä kokoontui tuttuun tapaan Suojarinteelle. Tällä kertaa keskustelua käytiin diabeteksestä, josta luennoimassa olivat diabeteshoitaja Johanna Kinnunen ja muistihoitaja Marja Immonen. Kahvitusvuorossa olivat Helena Auvila ja Laila Toivonen. Komeat pullat oli leiponut Jouko Tarkkanen.

Naistenpäivä (8.3.)

Aurinkoisen viikonlopun kunniaksi jäälle ajettiin perinteisen hiihdon latu Rutalahden rannasta Päiväkunnan reunaa pitkin Pätiänsaaren korkeudelle. Naistenpäivänä oli tarjolla myös makkaratulet. Oli hiihtäjiä ja motoristeja, kaikille riitti tilaa!

Laskiaissunnuntai (23.2.)

Tämän vuoden laskiaisena Rutalahdessa ei ollut lunta, joten laturetkeä ei voinut edes ajatella. Sen sijaan perheitä kutsuttiin ulkoilemaan omatoimisesti Kylärannan suuntaan. Siellä Nuorisoseura tarjosi makkaraa ja mehua.

Taivas on ihanan sininen, mutta lunta ei tosiaan näy.

Seurapiiri (11.2.)

34 seurapiiriläistä kokoontui  Suojarinteelle kuulemaan vierailijamme   Terho Jalosen kokemuksia ja ohjeita lintuharrastuksesta; mm. lintujen tunnistamisesta, seurannasta, kantojen vaihteluista, rengastamisesta, ruokinnasta ym. aiheeseen liittyvästä. Vilkkaan keskustelun myötä sai itse kukin vastauksen mielessään olleeseen asiaan. Kiitos vielä keran Terholle ja seurapiiriläisille tosi antoisasta tilaisuudesta!

Geokätköilijöiden villasukkatanssit (1.1.2020)

Suojarinteen tanssilattiaa tampattiin tanssin tahtiin villasukat jalassa 1.1. geokätköilijöiden järjestämässä villasukkatansseissa. Töppöset laitettiin liikkumaan Usko Lahtisen säestyksellä.

Päivän aikana Suojarinteen kahviosta sai myös kahvia ja pullaa, joka vetikin kyläläisiä kokoontumaan ja tapaamaan tuttuja.

Päivän aikana oli mahdollisuus tutustua myös geokätköilijöiden toimintaan ja muutama kävijä innostuikin harrastuksesta liittymällä geokätköilijöiden jäseneksi. Yhteensä tapahtumaan osallistui noin parikymmentä henkeä.

Nuorisoseuran johto vaihtui (1.1.2020)

Syyskokouksessa 11.11.2019 Rutalahden Nuorisoseura valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Pirjo Onnelan. Pirjo on toiminnut aiemmin seuran taloudenhoitajana jo useiden vuosien ajan ja ollut myös pitkään johtokunnan jäsenenä.

Vanhoina jäseninä johtokunnassa jatkavat Matti Auvila, Mika Nevalainen, Annamari Pirinen, Timo Pohja ja Kirsi Tarkkanen. Uusina jäseninä aloittavat Paula Pyhälä-Liljeström ja Tomi Väyliö.