Kyläpäällikön mietteitä

Rutalahden kyläyhdistyksen puheenjohtaja 
Jouko Tarkkasen mietteitä

Rutalahdessa 26.9. 2009

Rutalahti on ollut paljon otsikoissa kuluneen vuoden aikana, eikä vähiten siksi, että
se on valittu Keski-Suomen Vuoden Kyläksi. Saavutus on hieno ja kantaa pitkälle, mutta edelleen tarvitaan yhä vain konkreettisempia toimenpiteitä, jotta Keski-Suomen vuoden kylä ei olisi vain yksi kylä muiden joukossa, vaan, että se olisi kehittyvä ja potentiaalinen asuinpaikka uusille asukkaille ja varsinkin lapsiperheille.

Paljon on saatu aikaan ja paljon on suunniteltu ja ideoitu. On tehty suunnitelmia kyläkaupan saamiseksi Rutalahteen.  On käyty neuvotteluja Kehittämisyhtiön perustamisesta, joka yhteistyössä vaikkapa kunnan ja talonvalmistajien kanssa alkaisi ammattimaisesti rakentaa kylään lisää valmiita taloja, uusille asukkaille.

Sen lisäksi on järjestetty taukoamatta kylällä jo tuttuja, mutta myös uusia tapahtumia, jotka ovat
vahvistaneet Rutalahden jo entuudestaan vahvaa mainetta kylänä, jossa tapahtuu aina jotain.
Kylänä, jossa on hyvä elää. Ja kylänä, jossa on meidän kaikkien koti ja johon mielellämme otamme vastaan uusia asukkaita.

Ilo on ollut nähdä miten uudella Kylärannalla on vietetty kesän mittaan aikaa uiden ja grillaten. Mahtavaa oli todeta Nuorisoseuran järjestämien tapahtumien täydelliset onnistumiset; Suo Anteeks -vestivaali ja syysmarkkinat esimerkkeinä mainitakseni.

Joutsa on linjannut Rutalahden yhdeksi tärkeimmäksi kehittämisen painopistealueekseen. Jännityksellä odotamme, mitä se tarkoittaa käytännössä. Tekijöitä asioiden eteenpäin viemiseen ei kylästä puutu, sillä tämän kylän ihmiset sitoutuvat kaikkeen tekemäänsä täysillä ja itseään säästämättä. Valmista ei odoteta, vaan tehdään tarvittaessa itse. Talkoovoimin on täällä, niin ennen, kuin edelleenkin saatu huimia suorituksia aikaan.

Se ei vain siltikään riitä, sillä TARVITSEMME  tänne lisää asukkaita ja se on tärkein päämäärämme, jotta pystymme jatkossakin säilyttämään koulun ja kaikki ne palvelut, joita kaiken ikäiset kyläläiset edelleen tarvitsevat. Tarkoitus olisi jopa lisätä palveluja!

Kehittämistyöhön haastan itseni, perheeni ja Sinut Naapurini mukaan! Juuri se Sinun ideasi saattaa olla ratkaisu.

”Pienet asiat muuttavat maailman.. tarvitaan vain nämä kädet maailman muuttamiseen”.

Hyvää syksyä!