Ajankohtaista

SEURAPIIRIN OHJELMA VUONNA 2019

– Kokoontuminen kuukauden toinen tiistai klo 13.00, vastuuhenkilö vastaa päivästä kokonaisuudessaan (Ohjeet löytyy täältä)
– Jos päivä ei sovi, sen voi vaihtaa jonkun toisen kanssa neuvottelemalla, myös aiheen voi tarvittaessa muuttaa

VUODEN 2019 OHJELMA

Tammikuu 8.1.2019
Vastuuhenkilö:  Kalevi (Raija, Terttu, Eero, Liisa, Risto)
Aihe: Tutustuminen Ikäinstituutin Mielipakkaan, mielenvirkistystä yksin tai yhdessä (jatkossa myös muissa kokoontumisissa) (Kalevi) sekä Janika Tannin esitys: “Mitä se jooga oikein on?” plus pieni ikäihmisille sopiva harjoitus.
Jaetaan vuoden 2019 “Loikkaa”-liikuntakortit ohjeineen (Maire).
Paikka: Suojarinne (mikäli salin puolella, laitettava tuolit)

Helmikuu 12.2.2019
Vastuuhenkilö: Heljä (Markku, Päivi, Marita, Rauni, Teuvo)
Aihe: “Pitääkö olla huolissaan, kun muisti pätkii…” Muistihoitaja Marja Immonen, Seututerveyskeskus
(Mielipakka, Raija)
Paikka: Suojarinne

Maaliskuu 12.3.2019
Vastuuhenkilö:  Jouko (Ilona, Helena, Anna-Leena)
Aihe: “Ilmastonmuutos – koskeeko se meitäkin!”, Lea-Elina Nikkilä puntaroi
Paikka: Suojarinne

Huhtikuu 9.4.2019
Vastuuhenkilö: Mailis (Thomas,  Marketta, Telle, Paavo N.)
Aihe: “Luontokuvia vuoden varrelta”,  luontokuvaaja Matti Ranta
(Mielipakka, Marja-Leena)
Paikka: Suojarinne (esitys salin puolella, laitettava tuolit ym. rekvisiitta)

Toukokuu 14.5.2019
Vastuuhenkilö: Antero  (Pirjo, Sinikka H., Paula H., Pauli H., Niilo)
Aihe: Tutustumisretki kimppakyydein (12.30, Suojarinne) Paavo Oittisen uusiin muistojen kokoelmiin Taka-Ikolassa

Syyskuu 10.9.2019
Vastuuhenkilö: Leila ja Pauli
Aihe: Kartanoretki Sysmään 10.9.2019 kutsuu seurapiiriläisiä ja ihan kaikkia asiasta innostuneita mukaan mukavalle ja mielenkiintoiselle matkalle, jossa voi aistia historian havinaa, nähdä tämän päivän kartanoelämää ja kuulla jotain tulevastakin.

Lähdemme Anssin tilausbussilla Suojarinteen kentältä kello 10.00 ja köröttelemme kirkonkylän kautta. Kirkolta lähtevät poimitaan kylän keskustasta vanhan grillin seutuvilta kyytiin.

Sysmässä ensimmäinen kohteemme on entisen Sysmän Osuusmeijerin kiinteistössä Lintan kammari, jossa voi tehdä kivoja löytöjä kodin sisustukseen tai vaikka lahjaksi. Jos kahvihammasta pakottaa, siellä ehtii ryypätä itse maksaen pullakahvit. Paikallisoppaamme Raija Hänninen odottaa meitä kammarilla ja nappaa meidät sieltä siipiensä suojaan. Raija kulkee koko päivän mukanamme ja kertoo kaiken mahdollisen Sysmästä.

Kirkolta suuntaamme kohti Nuoramoisten kylää, ja aluksi vierailemme Virtaan kartanossa, jossa pitoemäntä Tarja Lehtonen on kattanut meille buffet-lounaan. Kartanon isäntä Jouko Stjernvall esittelee vanhan sukukartanonsa historiaa ja kertoo myös sen nykypäivästä.

Pienen jaloittelun jälkeen toisena kohteenamme on Vanha-Kartano, siellä kartanon isäntä Jocke Stjernvall kertaa kartanonsa värikkäitä vaiheita. Meillä on myös tilaisuus kurkistaa entiseen navettaan, jossa nyt on paja, pub, pieni museo ja konserttisalikin. Päiväkahvit on katettu kartanon saliin.

Oppaamme Raijan kertomuksia kuunnellen suuntaamme takaisin Sysmän kirkolle, jossa teemme kiertoajelun, käymme Suopellossa Päijänteen rannalla ja kuulemme muun muassa, keitä olivat senaattori Onni Schildt tai Pyhä Olavi. Entäs, miten Sysmän Linta tai Olavi Virta liittyvät Sysmään?

Kotimatkalle lähdemme iltapäivästä, kun pää on täynnä uusia virikkeitä ja maha täynnä kartanoitten herkkuja. Ajamme Luhangan kautta kaunista maisematietä ja kotona olemme illansuussa.

Ilmoittautumiset puhelimitse tai tekstiviestillä: 040-7702287 tai leila.backman24@gmail.com elokuun loppuun mennessä.

Rutalahden kyläyhdistys ja nuorisoseura tukevat retkeä, joten se on edullinen kaikille. Lämpimät kiitokset tuesta!

Retki maksaa (linja-auto, paikallisoppaan palvelut, pääsymaksut, opastukset kohteissa, ruokailu ja kahvit) vakituisilta seurapiiriläisiltä 30 euroa ja muilta 40 euroa. Kalevi kerää maksun autossa, varaa tasaraha.

Tervetuloa mukaan!

Lokakuu 8.10.2019
Vastuuhenkilö: Tapio (Sinikka V., Maija, Usko, Arto, Jaakko)
Aihe: Kalevi Puttonen:  “Pieniä kisailuja ja virikkeitä Syysloikkaan”, porinointia seurapiiriläisten omaan tahtiin
Valitaan pieni toimikunta miettimään vuoden 2020 tapahtumia (Leila)
Paikka: Suojarinne

Marraskuu 12.11.2019
Vastuuhenkilö: Maire (Hannele, Anja, Laila, Lilja)
Aihe (muutos, diabetesasia ohjelmassa myöhemmin): Liikuntaneuvoja Helena Kämäräinen Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:stä tulee alustamaan asiaa ikäihmisten liikunnasta. Erityisasiana on, miten liikkua silloin, jos on jotain rajoitteita.
Paikka: Suojarinne

Joulukuu 10.12.2019
Vastuuhenkilö: Uusi idearyhmä
Aihe:  Vuoden 2020 toimintakalenterin julkistaminen, kevät- ja syysloikkien palkintojen jako (Maire),  jouluinen bingo (Marja-Leena, Martti)
Paikka: Suojarinne

Lisäksi: Tammikuussa 2019 jaetaan liikuntakortit, joihin jokainen voi halutessaan kerätä suorituksia pitkin vuotta. Seurapiirin “Kevätloikka” helmi-maalis-huhtikuussa ja “Syysloikka” syys-loka-marraskuussa. Kerätään kolmen kuukauden jaksoissa suorituksia. Palkinnot jaetaan joulukuun seurapiirissä.