Teatteri

Teatteriharrastuksella on Rutalahdessa pitkät perinteet!
Jo 1950-luvun Rutalahdessa muistetaan näyttämötaiteita nähdyn. Kuitenkin nykyinen näytelmätoiminta muotoutui 1980-luvulla ja jatkuu vielä tänäkin päivänä.

TEATTERI 2019

Huonetoverit kutsuvat – Tervetuloa Rutalahden teatteriin!

Rutalahden nuorisoseuran teatteri on perinteisesti tarjoillut kevään korvalla kattauksen viihdyttävää näyttämötaidetta eikä tavoista poiketa tänäkään vuonna. Tällä kertaa lavalla aikamatkustetaan sadan vuoden taakse Huonetovereiden matkassa. Ohjaaja Mikko Kaurasen Rutalahden teatterille dramatisoima, alunperin Louis Arbertuksen kynäilemä ja vuonna 1913 Simo Saarenpään suomeksi mukailema yksinäytöksinen pila kertoo matami Moilasesta (Irma Peltola), joka on kehitellyt vallan oivallisen keinon ansaita rahaa. Hän on pannut merkille, että toiset ihmiset tekevät töitä yöllä ja nukkuvat päivällä, ja toiset taas päinvastoin. Oivalluksestaan valaistuneena matami Moilanen on vuokrannut saman huoneen sekä kirjanpitäjä Kukkoselle (Kalevi Puttonen) että hatuntekijä Kekkoselle (Petri Haikkala), ja taiteilee nyt vuokralaistensa tottumusten välillä parhaansa mukaan.
Toivakan Ruuhipirtin kesäteatterista ja Jyväskylän kaupunginteatterista tuttu ohjaaja-näyttelijä Mikko Kauranen on työstänyt  näytelmäryhmänsä kanssa mitä mainioimman illan Rutalahden nuorisoseurantalon Suojarinteen lavalle. Pienoisnäytelmän lämmittelynä yleisö pääsee nauttimaan vaihtelevasta iltamaohjelmasta, joka pitää sisällään muun muassa kylän lasten esittämän näytelmän sekä paikallista musisointia.
HUONETOVERIT
Esitykset:
pe 3.5. klo 19 Ensi-ilta
ma 6.5. klo 19
ti 7.5. klo 19
to 9.5. klo 19
ti 14.5. klo 19
to 16.5. klo 19
pe 17.5. klo 19
Liput: Aikuiset 12€, lapset (7-16) 5€, alle kouluikäiset maksutta.
Kahvio auki väliajalla, kahvi  ja kahvileipä 3€.
Lippuvaraukset: 040 565 9719


Kuvia aiemmilta vuosilta:

Rutalahden nuorisoseuran teatteri esitti keväällä 2018 Matti Martikaisen kirjoittaman ja Helena Gyldénin ohjaaman komedian ”Herrasmieshuijarit”, jonka näki yhteensä 745 katsojaa.