Rutalahti sai maalivahdin

Rutalahden Nuorisoseura on ylläpitänyt kaukaloa talkoovoimin läpi talven, vaikka vaihtelevat sääolosuhteet ovat yrittäneet laittaa kapuloita rattaisin. Aiemmin tänä talvena jääkiekkomaalit kunnostettiin uuteen uskoon ja samalla heräsi idea vanerista tehdystä maalivahdista, jotta pelaajien puuttuessa maalien tekeminen ei olisi liian helppoa. Sopiva vaneri saatiin lahjoituksena, joten enää piti ryhtyä vain ajatuksesta tekoihin.

Kyläläisten autotalleista löytyi tarvittavat työkalut, joiden avulla vaneriin saatiin sopivaan muotoon peräkärryn toimiessa työpöytänä.
Sahaamisen ja hiomisen jälkeen suunniteltiin kuinka vaneri saadaan maaliin kiinni.

Kun runko oli saatu valmiiksi, oli aika päästää taiteilijat irti. Jotta maalivahdista tulisi käyttäjiensä näköinen, pystytettiin maanantaisin kokoontuvaan peli- ja leikki-iltaan maalauspiste. Lapset saivat suosikiksi muodostuneiden pingiksen ja piiloleikkien lomassa maalailla maalivahtia mieleisekseen.

Vanhat talomaalit pääsivät hyötykäyttöön.
Välillä mietitytti, pitäisikö maalivahdin viereen maalata Pipsa Possu. Vaikka maalia hieman tarttuikin sukkiin, ei Suojarinteen lattia ollut täynnä valkoisia jalanjälkiä.
Talonmies oli leiponut lapsille kaurakeksejä, joiden kaverina oli mandariineja ja mehua.
Liekö innostus kaurakekseihin syntynyt siitä, että edellisenä leikki-iltana pönttöuunia lämmittäessä iski nälkä eikä saatavilla ollut muuta kuin makkaraa.

Tiistaina kiinnitysjärjestelmä viimeisteltiin ja valmis maalivahti pääsi odottamaan pelaajia. Vielä ei ole tullut raportteja maalivahdin torjuntaprosentista, mutta eiköhän tähänkin saada selvyys ajan kanssa. Maalivahdilta puuttuu kuitenkin vielä nimi, mutta ei kauaa! Käy ehdottamassa sopivaa nimeä tässä Rutalahden Facebook-sivun postauksessa.

Mortti-koira kävi tarkistamassa löytyykö maalivahdilta makkaraa.