Lemmikit

Tämä sivu on omistettu kaikille perheen ja pihapiirin lemmikeille.

Sinäkin voit jatkossa kertoa omista lemmikeistäsi ja niiden seikkailuista. Tai voit myös lähettää valokuvia kaikkien sivuilla vierailevien iloksi. Sivuille kelpaavat Rutalahden kylän omien lemmikkien kuvat, mutta myös kesärutalahtelaisten lemmikit ovat yhtä tervetulleita. Jutut tai kuvat voit lähettää osoitteella: eveliina.liias(a)hotmail.fi

”Moi! Me on kovasti poikien kanssa pohdittu, että mikä noita lemmikinomistajia oikein vaivaa, kun ei ne omista karvakeristään viiti lähettää mitään tietoa tänne kyläsivuille! Varmasti monen kaasujalkakin hölläisi, jos tiellä liikkuu tuttu Tessu tai Misu – ajatelkaa sitä… Joo, mielelläänhän me ollaan vaikka joka viikko esillä, mutta eikö se teistäkin ole jo vähän noloa? Annettais välillä vuoro toisillekin. Joten tönäiskääpäs sitä henkilökuntaanne, että lähettävät teidänkin kuvia, eikä se niin kummosta kertomusta tartte. Nimi ja kenen on, riittää. ” Terveisin Julle ja Veku Vinkkelinmutkasta.

Löytöeläimet

Mikäli löydät jonkun lemmikkieläimen Rutalahdesta, jonka epäilet karanneen, tai että se on hylätty tahallisesti, ota yhteys Paavo Niemiseen Taka-Ikolassa. Hän pitää löytöeläinkotia ja neuvoo, miten pitää toimia. Paavon puh: 0400-340 562  Häneltä kannattaa myös kysäistä, jos oma lemmikki on karkuteillä, tai jos se tarvitsee tilapäisesti hoitopaikkaa. Löytöeläinkodin löydät myös Facebookista.

Eläisuojeluasioissa

Jos epäilet, että joku kohtelee eläimiä huonosti, ota yhteyttä: Keski-Suomen eläinsuojeluyhdistys tai valvova eläinlääkäri Mikko Kananen. Ilmoittajan nimeä ei paljasteta, kun valvoja käy tarkastuskäynnillä.

Karanneet viestikyyhkyt

Silloin tällöin Rutalahdessa pyörii ”puluja”, mutta todellisuudessa ne ovat reitiltään jostain syystä eksyneitä kirjekyyhkyjä eli viestikyyhkyjä. Jos näet pihallasi kesynoloisen kyyhkyn, ota yhteys Vesa Virtaseen Toivakan Huikossa, hän noutaa linnun, tai kertoo, miten pitää toimia. Vesalla on oma kyyhkyslakka ja hän on Suomen Rotukyyhky-yhdistyksen aktiiveja.. Yhteyden saat 24 tuntia /vrk 044-0947263 tai vesa_virtanen@luukku.com