Aktiviteetit

Rutalahti on aivan Leivonmäen kansallispuiston kainalossa, upean Päijänteen rannalla. Luonnossa liikkujan kannattaa poiketa Koskikaran kierrokselle, jossa Rutajoki tarjoaa kesä aikaan komeita kuohuja ja talvisin upeita jääveistoksia. Jokeen myydään myös kalastuslupia. Lisää luvista ja jokikalastuksesta voit lukea täältä. Hyvällä tuurilla retkeilijä voi myös nähdä kylän nimikkolinnun, koskikaran.

Leivonmäen kansallispuisto tarjoaa retkeilijöille hyviä marjastus ja sienestys maita. Kansallispuistossa on useita reittejä, jotka tarjoavat retkeilijälle karuja suomaisemista aina metsäisiin harjuihin. Leiripaikoilla voi nauttia retkieväät tulen loimussa.

Rutalahden kylältä löydät myös monenlaista karvaista kulkijaa. Heidän tarinoitaan voit lukea ”Lemmikit” -sivuilta. Asuuko teillä kenties kylän komein kolli tai maailman uskollisin koira? Otamme mielellämme vastaan lisää tarinoita kylän karvaisista asukeista! Voit laittaa juttuvinkin/kuvan tai jo valmiin jutun osoitteeseen: eveliina.liias@hotmail.fi