Koskikaran kierros

Rutalahden kylän luontopolku kansallispuiston kainalossa

Kaarlo Koskikara, Leivonmäen kansallispuiston ystävät ja koko Rutalahden kylän väki toivottavat sinut tervetulleeksi kylän luontopolulle tai sitä kautta Leivonmäen kansallispuistoon! Voit lähteä kierrokselle Koskikaran koulun pihasta ja tutkia ilmoitustaululla olevasta kartasta, mitä retkivaihtoehtoja polulla on. Kun olet taivaltanut polun ja tutustunut reitin varrella oleviin opastetauluihin, joissa kerrotaan joen historiasta ja luonnosta, voit levähtää nuotiopaikalla. Olemme varanneet käyttöösi kuivia puita, mutta ota varmuuden vuoksi tulitikkuja mukaasi. Valistunut retkeilijä luonnollisesti pilkkoo puita seuraavan tulijan tarpeisiin!

Kierroksen varrelta Porraskosken sillan kohdalta lähtee merkitty polkuyhteys Soimalammen laavulle, jonne matkaa kertyy 9 km. Soimalammella voi nauttia eväitä nuotiolla ja halutessaan yöpyä laavulla. Patikointia voi siitä jatkaa esimerkiksi Joutsniemeen ja Selänpohjaan.

Kuuntele ja katsele – Koskikaran kierroksella voit tavata myös Kaarlo Koskikaran! Muista, että Koskikaran kierroksella ei ole roskakoreja, joten varaudu tuomaan mukanasi kaikki jätteet.