Koskikaran kierros

Rutalahden kylän luontopolku kansallispuiston kainalossa

Kaarlo Koskikara, Leivonmäen kansallispuiston ystävät ja koko Rutalahden kylän väki toivottavat sinut tervetulleeksi kylän luontopolulle tai sitä kautta Leivonmäen kansallispuistoon!

Parkkipaikka on osoitteessa Rautsillantie 4. Toivakan suunnasta tullessa käänny Koskikaran entisen koulun jälkeen oikealle Kylärantaan, parkkipaikka on tien vasemmalla puolella. Koskikaran entisen koulun piha on yksityisaluetta, joten sinne pysäköinti on kielletty.

Voit tutkia parkkipaikalla olevasta kartasta, mitä retkivaihtoehtoja polulla on. Polun varrella on useita opastetauluja, joiden avulla voit tutustua joen historiaan, ympäröivään luontoon ja sen monipuoliseen kasvillisuuteen. Kauniimpaa ja rauhoittavampaa paikkaa saa hakea! Lisätietoja reitistä (luontoon.fi)

Kierroksen varrelta Porraskosken sillan kohdalta lähtee merkitty polkuyhteys Soimalammen laavulle, jonne matkaa kertyy 9 km. Soimalammella voi nauttia eväitä nuotiolla ja halutessaan yöpyä laavulla. Patikointia voi siitä jatkaa esimerkiksi Joutsniemeen ja Selänpohjaan. Katso reittikartta (luontoon.fi)

Kuuntele ja katsele – Koskikaran kierroksella voit tavata myös Kaarlo Koskikaran! Muistathan, että Koskikaran kierroksella ei ole roskakoreja, joten varaudu tuomaan mukanasi kaikki jätteet. 

Kuulumisia Koskikaran kierrokselta

Lue kaikki artikkelit aiheesta Koskikara

Otitko Koskikaran kierroksella kuvia jotka haluaisit jakaa, tai kohtasitko jotain mikä kaipaa kertomista? Lähetä materiaalia julkaistavaksi osoitteeseen rutalahden.ns@gmail.com!