Palvelut

Rutalahdesta löydät viihtyisän ja rauhallisen varhaiskasvatuksen kunnallisen perhepäiväkoti Koskikaran +358 40 8217 176 / +358 40 3588 172 luonnon kauniissa maalaisympäristössä leikkipuistoineen sekä useita paikallisia majoitus-, rakennus-, palvelu- ja hoitoalayrittäjiä Täältä. Päijänteen kirkkaiden kalavesien ja järvimatkailun sekä Leivonmäen kansallispuiston naapuriksi olet tervetullut retkeilemään tai majoittumaan pysyvästi. Yksityisiä ja Joutsan kunnan määräaloja kunnallistekniikalla tai ilman voit katsella ja löytää mieleisesi Täältä ja Täältä

Perinteisen ja tunnelmallisen 132-vuotiaan Koskikaran kyläkoulun- ja kerhotoiminnan loppuminen 2014 oli kylälle ja kyläläisille merkittävää, mutta yhteistuumin saimme paikallisyrittäjältä koululaisille toimivat kuljetukset Toivakan ala- ja yläasteelle.

Jatko-opintojen Jyväskylään 40km tai Joutsaan 30km kuljetukset hoituvat eripalvelun tuottajien kautta. Tarvittavia päivittäispalveluja löydät Toivakan ja Leivonmäen 15km taajamista sekä Vaajakoskelta 30km.