Nuorisoseura

Rutalahti: Valtakunnan hopeakylä 2009,
Keski-Suomen Vuoden kylä 2009
Rutalahden Nuorisoseura: Vuoden liikuttaja 2012,
Vuoden liikuttaja 2008 ja 2012, valtakunnan hopeanuorisoseura 2007,
Keski-Suomen paras 2006 ja 2007 ja 2014.

Valtakunnan Vuoden Nuorisoseura 2015
Keski-Suomen Vuoden nuorisoseura 2015

Keski-Suomen Nuorisoseurojen Nuorisoseuragaala järjestettiin Rutalahdessa perjantaina 20.3.2015 Illan isännällä Rutalahden nuorisoseuralla oli aihetta juhlaan, sillä heidät sekä valittiin toista vuotta peräkkäin Keski-Suomen Vuoden nuorisoseuraksi että palkittiin valtakunnallisella Vuoden nuorisoseura -tunnustuksella.

Valtakunnallinen sekä Keski-Suomen alueen Vuoden nuorisoseura: Rutalahden nuorisoseura


Rutalahti on pieni, mutta virkeä kahden sadan hengen keskisuomalainen kylä, josta kunta on jatkuvasti vähentänyt palveluita ja harrastusmahdollisuuksia. Paikallinen nuorisoseura on kuitenkin vahvassa nousussa niin toiminnan määrän kuin laadun suhteen. Rutalahden nuorisoseura on houkutellut riveihinsä 286 jäsentä ja pyörittää menestykkäästi niin sählykerhoa, luistinrataa, kesäkahvilaa, teatteritoimintaa kuin nuorisoseurantaloa.

Vahvalla tavoitteellisella otteellaan Rutalahden Nuorisoseura on toiminut niin jäsenistönsä kuin koko kyläyhteisönsä hyödyksi ja iloksi. Vuosi vuodelta Nuorisoseura on haastanut itsensä kehittymään ja kasvamaan ja tulos on kaikkien nähtävissä. Rutalahden nuorisoseura vastaa pitkälti koko kylän kulttuuri-, liikunta-, koulutus- ja vapaa-ajan toiminnasta: talvisin talkoovoimin ylläpidetään luistinrataa ja latuja, nuorisoseurantalolla järjestetään erilaisia liikuntatunteja ja lasten sählykerhoa, ja seuran ansiosta Rutalahti pursuaa kesäisin kulttuuritapahtumia.

Vuoden nuorisoseuratekijä: Samuli Huikko, Rutalahden nuorisoseura

Seuran puheenjohtaja Samuli Huikko on ollut nuorisoseuralainen koko elämänsä. Hänen yhteistyötaitonsa sekä sovitteleva, mutta tavoitteellinen ote puheenjohtajuuteen on ollut merkittävässä osassa Rutalahden nousussa viimevuosien kaltaiseen toimintavolyymiin ja näkyvyyteen. Hän on kehittänyt valtavalla innostuksella ja yrittäjämäisellä otteella seuran toimintaa, erityisesti tanssilato Letkaliiteriä. Letkaliiterin yhteyteen rakennettu Huikon ideoima ja hankerahalla toteutettu Letkakahvio on myös ottanut paikkansa Rutalahden kesässä – ja tarjonnut kylän nuorille työllistymismahdollisuuksia. Rutalahden markkinat ovat kasvaneet uskomattoman isoksi tapahtumaksi paljolti Huikon innokkuuden ansiosta. Viime vuonna markkinoilla vieraili 4000 kävijää.