Tessun uintimatka

Keräsin aamuvarhain 19.8 tatteja uimarannan pusikoissa, kun kuulin ensin kolinaa. ja sitten loiskintaa. Ketään ei näkynyt ja ehdinkin jo ihmetellä, kuka olisi veneellä joella soutamassa siihen aikaan. Menin lähemmäs jokea. Kas kummaa, leveimmässä kohdassa näkyi ruskea koiran pää vedessä. Virta tahtoi viedä koiraa järvelle ihan väkisin, mutta pääsihän se viimein toiselle rannalle. Se ravisteli ylväästi turkkinsa, eikä minusta näyttänyt yhtään märältä Ai, kuka se oli? No, uimarihan oli Tiaisen Tessu. Se oli käynyt varmaankin Jussilassa Kallea tervehtimässä, ja kiinnostui, mitä minä kyykin uimarannalla. Ei viitsinyt kävellä, vaan lyhensi matkaa uimalla, ja sitten kiireesti Parkkiseen Ripen luo. Vielä kotimatkalla tapasin Tessun Vekun tarhan ulkopuolelta – sen kasvoilta suorastaan paistoi: ähäkutti, sinä olet vankina, mutta minä poika vapaa! (LB)

Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aikaraja täyttynyt. Suorita varmennus uudelleen.