Terveisiä Toimelasta!

Me olemme Pilli ja Pulla. Asumme Toimelassa, Jyväskylän Päiväkunnassa. Oleskelemme metsissä, sohvalla ja mummulan sängyllä. Olemme metsäkissoja, noin 2-3-vuotiaita. Saavuimme tänne meidän nykyistä kotia lähellä olevasta tallista. Minä pääsin tänne ennen Pullaa. Isäntä näki minut traktorista. Olin menossa kotitalliin, kunnes hän nosti minut traktoriin ja piti minut siellä niin pitkään että emäntä toi minulle evästä. Emäntä vei minut nykyiseen taloon. Minut laitettiin puulaatikkoon. Kun minut nostettiin sieltä pois, purin lasten nilkkoja ja menin sohvan alle. Sohva piti melkein aina kaataa nurin koska menin sohvan väliin. Perhe ei enää kestänyt kipeitä nilkkoja, joten pyysimme naapurilta että hän toisi minulle leikkikaverin.

Ja yhtenä päivänä naapuri tuli säkin kanssa ja nosti sieltä puunroskaisen pitkäkorvaisen ruskean kissanpennun. Se oli Pulla! Hän näytti aivan ilvekseltä korvatupsujen ansiosta. Öisin minut oli pistetty pesuhuoneeseen ja nyt meille tehtiin sinne tila, joka oli meille tarkoitettu. Siellä oli hiekkalaatikko, sanomalehtiä ja harkko saunan oven edessä että emme olisi päässeet sinne. Mutta aina jossain oli kolo mistä saattaisi livahtaa tai sitten menimme harkon reikiin eikä meitä saanut sieltä pois muuten kuin kaatamalla harkkoa. Pääsimme sieltä aina itse pois.
Olemme oppineet tuntemaan ihmisiä ja meille on hankittu valjaat että me opimme myös pysymään ulkona omalla reviirillämme. Meitä ulkoilutetaan joka päivä. Joskus me karkasimme valjaista mutta emme pitkälle pötkineet kun meidät saatiin kiinni. Nyt osaamme olla ulkona ja metsästäminen käy työstä esim. minä tulin leikkimökiltä myyrän kanssa ja Pulla nappasi samaan aikaan keskeltä pihaa myyrän. Parin minuutin päästä tulin myyrän kanssa ja en jaksanut syödä sitä vaan vein sen Pullalle. Pullakin oli jo täynnä mutta sai myyrän kuitenkin. Kouluunkin pitäisi hankkia kissa, koska siellä pihassa näin päivässä ainakin kolme jyrsijää. Ja jos sinulla on kissa ja se ei ole saalistustuulella niin saat siitä hyvää seuraa.

Kaisa Maksimainen 10 v.

Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aikaraja täyttynyt. Suorita varmennus uudelleen.