Koiraterveisiä Enklaavista: Mosse alias Moskwitch, vartiopaikallaan Alalehdon pihassa. Vuh!

Ja näin Mossen emäntä Annikki Lehto kertoo koirastaan:”Mosse on syntynyt syksyllä 1998, eli täyttänyt kymmenen vuotta. Se on rodultaan SEROPI eli sekarotuinen piski, siinä on laikaa ja pystykorvaa ja oliko vielä ajokoiraakin, eli vanhemmatkin olivat sekaroituisia. Linnuista se on erityisen kiinnostunut. Viikonloppusin haen Mossen kanssa lehden tuolta Viskarin luota ja usein talvella mennään potkurilla, Mosse on hurja vetämään, vauhti kiihtyy kovaksi tuossa alamäessä. Ja jos se sattuukin huomaamaan linnun tai oravan puussa, niin ei se paljon ajattele, vaan hyppää täydellä vauhdilla penkkaan. Niin siinä mennään potkurin kanssa sitten ojaan… onneksi ei vielä ole käynyt pahemmin. Mosse tykkää juosta ja muutaman kerran se on päässyt karkuun, eikä heti tulekaan takaisin. Sisällä se on ihan rauhallinen, ulkona pitää vahtia kaikista ohikulkevista. Kaikenlainen ruoka maistuu ja sen huomaa. Silloin kun Mosse oli pieni niin kummityttömme sanoi sitä ohueksi koiraksi, mutta eipä sano enää, varsin tuhtissa kunnossa se on nykyään. Koiran omistaja on Hannu, minä olen enemmän kissaihminen.”

Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aikaraja täyttynyt. Suorita varmennus uudelleen.