Uudet kyläläiset -Roope ja Miutu Ala-Koskelassa

Vuosi 2008 oli jo kolmas kova myyrä- vuosi kymmenen vuoden aikana. Onnekas sattuma toi  Roope ja Miuti kissasisarukset viime syksynä Rutalahteen. Lokakuussa kissat pääsivät ”töihin”, ts. ulos katselemaan reviiriään. Aluksi näytti siltä, että ne säikähtivät kaikkialla vilistäviä ”leluja”, kun kissat yrittivät käydä leikkimään niiden kanssa. Mutta pian alkoi kissa- sisarusten temmellys pihapiirissä näkyä; kuolleita myyriä ilmestyi yhtenään rappusille -yleensä Miutin tuomana. Roope pyrki syömään saaliinsa, mutta eivät ne sopineetkaan  sen vatsalle ja pian sekin jätti saaliinsa piha- käytävälle. Vesi tulvi joella ja ajoi lisää saalista ylös pihaan, jossa Roope ja Miutti noudattivat kissapetojen perimää. Myyrät hupenivat noin 4-8 yksilön päivävauhtia. Ala-Koskelan isäntäväki laskeskeli puolikauhuissaan, että viime vuoden loppuun mennessä pihapiirissä yli 250 erilaista pikkujyrsijää joutui surman suuhun. Onneksi lintulaudallamme päivittäin vierailleet lintuset pitivät varansa ja välttivät pienten jyrsijöiden kohtalon. Näin viihtyvät Ala-Koskelassa Roope ja Miuti; kissoja ei ihminen kykene ohjaamaan -ne toteuttavat käskemättä luonnon antamaa tehtävää jyrsijöiden sääntelyssä. Kissojemme ”Talvisota” pienjyrsijöitä vastaan näyttää päättyneen Miutin ja Roopen torjuntavoittoon. Niinpä Radio Keski-Suomen toimittaja Heli Kaski keksi radiohaastattelussa ylentää heidät Rutalahden Sankarikissoiksi.

Ala-Koskelassa 2.1.2009 Pirjo ja Väinö Rajamäki

Artikkeli kategoriassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Aikaraja täyttynyt. Suorita varmennus uudelleen.