Uusia infotauluja ja opasteita Koskikaran kierrokselle

Koskikaran kierros on ollut pari kesää ilman luontopolun infotauluja, kun vanhat taulut poistettiin huonokuntoisina. Näin Leivonmäen kansallispuiston 20-vuotisjuhlatapahtuman kynnyksellä kierros on saanut uudet hienot infotaulut ja viime kesänä rakennettu parkkipaikka on myös saanut kauan kaivatut pysäköintimerkit. Seuraavalle kierroskerralle kannattaakin varata hieman enemmän aikaa, jotta ehtii lueskella kaikki mielenkiintoiset tarinat, joita matkalla kohtaa. Osasta tauluja löytyy lisäksi QR-koodeja, joista pääsee kuuntelemaan lisää infotaulun aiheesta. Uusista infotauluista ja opasteista voimme kiittää Metsähallitusta ja Ilo auttaa -kampanjaa.

Lisäksi Metsähallitus lahjoitti Rutalahden kyläyhdistykselle kaksoiskappaleet infotauluista Myllyt ja Vesireittejä. Nämä taulut sijoitettiin Letkaliiterille ja vierasvenesatamaan matkailijoiden iloksi.

Uusia infotauluja voi mennä ihastelemaan esimerkiksi tulevana sunnuntaina, kun Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry ja Metsähallitus järjestävät 20 -juhlavuoden kunniaksi musiikillisen iltapäivän Rutalahden Letkaliiterillä 11.6.2023 klo 11.30-15.30. Letkaliiterissä on tuolloin seuraavaa ohjelmaa:

  • 11.30-12 Folkpopmuusikko Auno esiintyy
  • 12-13 Keittolounas ennakkovaraajille
  • 12.45-14 Opastettu kävelyretki Koskikaran kierrokselle (lähtö ja paluu / Letkaliiteri, kävelymatka yht. 2 km)
  • 13-14 Lauluntekijöiden Laululiiteri esittää tarinoita lauluista sekä lauluja tarinoista (ensiesiintyminen). Lavalla nähdään Myyttikestit Duo, Auno ja Eva Vikman.
  • 13.30 Lapsille vesiraketti-ohjelmanumero Letkan pihalla
  • 14-15 Juhlahetki, jossa tervehdyksen tuojina mm. Ympäristöministeriön ja Metsähallituksen edustajat.
  • 15 Kahvitarjoilu
  • 15.-15.30 Hehewuti esiintyy tilaisuuden päätteeksi

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yhteistyössä mukana myös Nuorisoseura ja Kyläyhdistys. Lämpimästi tervetuloa!

Kierroksen alkupäässä pääsee lukemaan Rutakosken sahasta samalla kun kuuntelee kosken pauhua.
Kierros sai myös uuden hienon Leivonmäen kansallispuisto -kyltin.
Rautsillantien tienviitta opastaa parkkipaikan käyttäjät oikeaan suuntaan.
Parkkipaikka on nyt merkitty virallisella pysäköintimerkillä.
Parkkipaikalta löytyy uusia infotauluja, joissa kerrotaan Koskikaran kierroksesta, Leivonmäen kansallispuistosta ja kansallispuistossa liikkumisesta. Myös alueen yrityksiin pääsee tutustumaan niiden omassa infotaulussa.