Toukokuun Rutalehtinen

Kevät paljasti aarteita

Kevät on viimein täällä, vaikka takatalvi yritti parhaansa mukaan pitkittää sen saapumista. Rai-koira kävi löytämässä 5 jääkiekkoa kaukalon ympäriltä. Jos omat kiekot ovat hukassa, löytyvät ne maalin katolta.

Rutalahden lapset retkeilivät Trampolin Parkissa

Rutalahden Nuorisoseura sai Toivakka Lions Clubilta 1000 € arvoisen lahjoituksen nuorisotoimintaa varten. Lasten peli- ja leikki-iltojen leikkijöiltä kyseltiin toiveita mihin rahat käytettäisiin ja vastaus oli yksimielinen: retkeen Trampolin Parkkiin. Retki toteutettiin 29.4. ja ennen paluumatkaa väsyneet pomppijat kävivät evästämässä hampurilaisia. Lahjoitus ei uponnut kokonaan retkeen, joten tarkoitus on järjestää toinen retki tänä vuonna.

Kyläarkiston kuulumisia

Vanhojen valokuvien tunnistustalkoisiin ryhdyttiin heti, kun tuli tieto, että Maaseutukehitys ry on puoltanut Rutalahden kulttuurihistorian tallentamisen Leader-hanketta. Lopullisesti rahoitus on Ely-keskuksessa päätettävänä.

Ensimmäisenä tunnistettiin erään talon vintiltä löytyneitä kuva-aarteita, mutta osa jäi vielä tunnistamatta. Lue lisää täältä.

Tämän vuoden arkistopäivä, jolloin kuvia ja muuta materiaalia otetaan vastaan Rutalahden Kyläarkiston kuva-arkistoon on 8.6. Avoimet Kylät -tapahtumassa Letkaliiterillä.

Draamakävely Rutalahteen, löytyisikö sinulta rekvisiittaa?

Rutalahti on mukana Kulttuurituulahduksia-hankkeessa, jossa toteutetaan opastetusti kylän läpi kulkeva näytelmä. Draamakävelyllä kohtaat erilaisia hahmoja ja kuulet tarinoita menneisyydestä. Hanke on on toteutettu yhteistyössä Suomen Nuorisoseurojen kanssa, hanketta on rahoittamassa Keski-Suomen Liitto. Draamakävelyn ensiesitys on Letkaliiterillä 8.6. klo 11.

Näytelmään etsitään rekvisiittaa, löytyisikö sinulta jotain seuraavista: vanhan mallinen miesten tummahko puku liiveillä (kokoa iso), kapteeninlakki, miesten koon virsut, vanha naistenpyörä? Ole yhteydessä sähköpostitse rutalahden.ns@gmail.com tai kyläkännykkään 040 5659 719.

Vuoden talkookausi avattiin Suojarinteellä, siivoustalkoita toukokuussa

Suojarinnettä on lämmitetty läpi talven puilla, jotta sähkölaskut on saatu pidettyä kurissa. Huhtikuussa pidettiin klapitalkoot hernekeiton voimin, jotta ensi talvelksi saadaan taas puita lämmitystä varten.

Kylän siivoustalkoot järjestetään ma 20.5 klo 17 alkaen. Talkookahvit ja Kyläyhdistyksen tarjoamat makkarat Kylärannassa klo 18.30.

Letkaliiterin siivoustalkoot to 30.5. klo 17, siivouksen jälkeen tarjolla talkooevästä.

Metalliromun keräys

Kyläyhdistyksen järjestämä metalliromun keräys on avoinna 29.4.-31.5. hyötyjätepisteen merkityllä alueella. Ethän tuo keräykseen kylmälaitteita, auton renkaita, ongelmajätettä tai elektroniikkaa.

Keräyksestä saatavilla tuloilla ylläpidetään kylän yhteisiä tiloja, kuten Leijonaperhepuistoa ja kylärantaa.

Letkaliiterin kesän ohjelma

Tarkemmat ohjelmakuvaukset löytyvät Letkaliiterin omalta sivulta.

Tanssi-illat:
21.6. Kruuvaus
29.6. Dark Raven Rock Band
13.7. Rainer Bollström
20.7. Marko Haavisto & Poutahaukat w/ Mr Breathless
27.7. Suurimaa
3.8. Tommi Soidinmäki

Mut tapahtumat
8.6. Letkaliiterin kesän avaus – Draamakävely ja musiikkia
9.6. Peräkonttikirppis ja kahvio
13.7. Kulttuuripaku – Musiikkia, sketsihuumoria ja teatteria yhdistelevä esitys.
21.7. Lastentapahtuma
10.8. Elokuvailta
11.8. Rompepäivä