Syyskuun Rutalehtinen

Rutalehtinen on palannut kesätauolta tuhdin tiedotuspaketin kera! Syksy tuo tullessaan aktiviteetteja kylälle. Tutustu tarjontaan, laita kalenteriin ja vinkkaa myös naapurille.

Kirjastoauto ja lasten peli- & leikki-illat joka toinen maanantai

Kirjastoauto alkaa pysähtymään Rutalahdessa Suojarinteellä maanantaisin parillisilla viikoilla 4.9. alkaen klo 17.35-18.00.

Samalla Suojarinteen ovet ovat auki klo 17.30-19.30 lasten peli- & leikki-illoille ja aikuisille on pientä korvausta vastaan kahvitarjoilu kahvinleivän kera.

Puulan seutuopiston kurssit

Puulan seutuopisto järjestää tänä syksynä Suojarinteellä tuolijumppaa ja joogaa. Kurssit alkavat viikolla 37, voit tiedustella kurssipaikkoja Puulan seutuopiston numerosta 040 743 4811 tai Puulan seutuopiston verkkosivuilla. Jokaiselle sopivaa joogaa järjestetään tiistaisin klo 18.30-20.00 ja Tuolijumpalla vetreäksi pyörii keskiviikkoisin klo 14.00-15.00.

Joutsalaisilla eläkeläisillä on mahdollisuus anoa 20 euron liikuntaseteliä, joka vähennetään seutuopiston kurssimaksusta. Lisätietoja saa suoraan Puulan seutuopistosta soittamalla.

4H:n puuhakerho Rutalahdessa

4H:n puuhakerho palaa kylälle monen vuoden tauon jälkeen. Puuhakerho tarjoaa monipuolista tekemistä 7–12-vuotiaille. Meillä on tiedossa kokkailua, kädentaitojen opettelua ja yhdessäoloa. Ilmoittaudu mukaan luomaan onnistumisen hetkiä ja oppimaan yhdessä!

Kerho kokoontuu Suojarinteellä keskiviikkoisin klo 17-18 ja kaipaisi vielä lisää osallistujia, joten ilmoittaudu pikimmiten mieluiten WhatsAppilla numeroon 040 5118 491.

Kyläarkiston terveisiä

Kyläarkiston aineistoa kerättiin kesällä kolmena päivänä. Arkistoon on nyt saatu koottua sekä yksityisiltä ihmisiltä että järjestöiltä yhteensä 25 aineistoa. Toivoisimme lisää aineistoja erityisesti vanhoista maalaistaloista, mutta myös muista asumiuksista. Moni talo kätkee seiniensä suojaan paljon elettyä elämää ja antaa samalla ajankuvan sen asukkaitten elämästä. Vanhat valokuvat olisivat edelleen toivottuja, samoin mitkä tahansa dokumentit talon vaiheista. Mikään ei ole liian vaatimatonta kyläarkistoon tallennettavaksi! Materiaalia otetaan vastaan Suojarinteellä tämän vuoden puolella seuraavasti:

Syyskuu: maanantai 18.9. klo 15-19
Lokakuu: maanantai 16.10. klo 15-19
Marraskuu: tiistai 14.11. klo 12-15

Kyläyhdistys tiedottaa

Rutalahden kyläyhdistys on tehnyt leikkipuistoon katselmusta ja todennut, että ensi keväänä hankitaan uusia leikkivälineitä rikkoutuneiden tilalle. Esityksiä uusista välineistä voi jättää kyläyhdistyksen postilaatikkoon ilmoitustaululla.

Lisäksi kyläyhdistyksen johtokunta kaipaa uusia jäseniä seuraavaa kahden vuoden toimikautta varten. Mikäli olet kiinnostunut vaikuttamaan kylän asioissa, laita johtokuntapesti mietintämyssyyn.

Seurapiiri jatkuu syyskuussa

Seurapiiri kokoontuu kesätauon jälkeen 12.9. klo 13 Kylärannassa. Luvassa makkaranpaistoa, kahvittelua ja yhdessäoloa. Huonolla säällä Suojarinteellä, tervetuloa!

Rutalahden XVIII markkinat

Rutalahden markkinat järjestetään jälleen syyskuun viimeisenä lauantaina, eli 30.9. Markkinoille on ilmoittautunut jo lähemmäs 50 myyjää. Jälleen on tarjolla mm. syksyn satoa, lähiruokaa ja käsitöitä. Ulkopaikkoja on vielä jäljellä, ilmoittautumisohjeet voi katsoa osoitteesta rutalahti.fi/markkinat tai tiedustella kyläkännykästä 040 5659 719.