Kylä siivottiin aurinkoisessa ilmassa

Maanantaina 22.5. kyläläiset kaivoivat haravansa esiin ja siivosivat kylän kesäkuntoon. Puuhasteltavaa oli niin leikkipuistossa, kyläraitilla kuin kylärannassakin. Lapsien erikoistehtävänä oli etsiä ruohonleikkurin irronnutta terää, joka lopulta oli vienyt itsensä niin hyvään piiloon, että se löydettiin vasta seuraavana päivänä metallinpaljastimen avulla.

Ahertamisen päätteeksi talkooväelle oli tarjolla makkara, mehua, kahvia ja pullaa. Ja kyllä kelpasikin nauttia kesäisestä ilmasta järven rannalla, vieläpä kun Usko Lahtinen oli ottanut haitarin mukaan ja ilahdutti väkeä musiikilla. Viime vuonna kylälle ei syntynyt uusia lapsia eikä uusia asukkaita ollut talkoissa, joten heidän muistaminen jäi tänä vuonna väliin.

Talkoiden tunnelmaa videolla, joka valitettavasti on hieman huonolaatuinen.
Koskikaran kierroksen läheisyydessä oleva tieopaste oli oksien peitossa, mutta eipä ole enää! Kalevi Puttonen sai maanomistajalta luvan katkoa kylttiä peittäviä oksia, nyt kulkijat toivottavasti löytävät paremmin kohteeseensa.
Lehdet saivat kyytiä!
Aluksi lapset leikkivät vain rannan tuntumassa, mutta myöhemmin uskaliaimmat menivät jo uimaan.
Lehtien siirto onnistui kätevästi pressulla, kottikärryillä olisi joutunut ramppaamaan aika paljon enemmän.
Parkkipaikka oli täynnä autoja.
Siivouksen päätteeksi kokoonnuttiin nauttimaan talkooeväistä.
Tarjoiluja oli riittävästi.
Näkymää järvelle kelpasi ihastella.