Toukokuun Rutalehtinen – kesätyöntekijöitä, asiointikyytejä ja kesän alun tapahtumia

Rutalehtisen voit noutaa itsellesi kylän ilmoitustaulun pleksilaatikosta.

Tervetuloa kesä ja kesäasukkaat!

Kevät on jo pitkällä ja lintujen lisäksi paluumuuttajina on alkanut tulemaan myös mökkiläisiä. Rutalehtinen haastaakin kaikki Rutalahdessa aikaansa viettävät lähettämään kesäisiä kuvia ja juttuja Rutalahden verkkosivuille julkaistavaksi. Voit lähettää kuvat saatetekstin ja kuvaajan nimen kera osoitteeseen: rutalahden.ns@gmail.com.

Lahjoituksia lasten peli- ja leikki-iltoihin, valvotut leikit jatkuvat syksyllä

Hyvät ilmat ovat houkutelleet lapsia leikkimään pihalla, mutta Nuorisoseuralla ei ole resursseja valvoa ulkona tapahtuvia leikkejä. Leikki-illat jatkuvat virallisesti syksyllä Suojarinteen seinien suojassa. Ennen sitä lapset saavat toki kokoontua tuttuun aikaan haluamallaan tavalla, mutta Nuorisoseura ei ole vastuussa mahdollisista tapaturmista.

Joutsan seurakunta lahjoitti peli- ja leikki-iltoihin 100€ arvoisen lahjakortin. Lahjakortilla hankittiin koripallo, sulkapalloa varten verkko ja sulkia sekä Monopoly. Rahaa jäi hieman myös myöhempiin hankintoihin, kiitos lahjoituksesta!

Nuorisoseura palkkasi kuusi nuorta kesätöihin

Nuorisoseuran kesätöiden haku päättyi huhtikuussa ja kaikille hakijoille pystyttiin tarjoamaan kesätöitä. Kesäkuussa kaksi nuorta on apuohjaajana luontoleirillä, kaksi työskentelee 23.6. aukeavassa kesäkahviossa ja kaksi hoitaa viheralueita ja Suojarinteen kunnossapitoa.

Asiointikyytejä Rutalahdesta

Enää ei tarvitse asioilla käymiseen omaa autoa, kun Taksi Huikko aloittaa ennakkoon varattavien asiointikyytien ajamisen 4.6.-8.8. tiistaisin ja torstaisin Toivakkaan, Vaajakoskelle ja Jyväskylään. Lisäksi Toivakan läntinen asiointikyyti kulkee tiistaisin reittiä: Toivakka-Vanha nelostie-Nisula-Rutalahti-Toivakkaa.

Rutalahteen kerätään kyläarkistoa

Onko Sinulla vanhoja valokuvia, lehtileikkeitä, asiapapereita – melkein mitä tahansa aineistoa, joka liittyy Wanhan Rutalahden kylän kyläläisten, yritysten tai järjestöjen elämään menneinä vuosina? Haluaisitko luovuttaa ne – valokopiotkin käyvät – Suojarinteelle kyläarkistoon? Lisätietoja löydät: www.rutalahti.fi/kylaarkisto

Arkistomateriaalia otetaan vastaan Letkaliiterillä: 10.6. klo 10-15, 8.7. klo 12-18 ja 22.7. klo 12-18

Kesän toiminta pyörähtää vauhdilla käyntiin viikolla 23

Kesäkuun alussa on varsinainen tapahtumaviikko: maanantaina 5.6. Suojarinteellä alkaa ensimmäinen kahdesta viikon mittaisesta Lasten luontoleiristä. Leirit ovat niin suosittuja, että molemmat leirit tulivat täyteen ja halukkaita osallistujia joutui varasijoille.

Tiistaina 6.6. Letkaliiterillä päästään nauttimaan pilateksesta Kirsti Piiraisen ohjaamana ja keskiviikkona 7.6. Arja Könönen tulee opettamaan lavatanssin perusaskeleita. Samana iltana joogataan viimeistä kertaa Janika Tannin ohjauksessa kylärannassa. Katso lisätietoja kesän liikunnoista.

Lauantaina 10.6. vietetään Avoimet kylät -päivää Letkaliiterin kesän avauksen merkeissä, jossa lapset pääsevät sään salliessa pomppulinnaan, Osmo Palonen viihdyttää yleisöä pianomusiikilla ja Jaren tötterökiska myy irtojäätelöä. Samalla päästään luovuttamaan ensimmäiset aineistot kyläarkistoon.

Sunnuntaina 11.6. Leivonmäen kansallispuiston ystävät järjestää Letkaliiterillä kansallispuiston 20-vuotisjuhlan, jonka ohjelmassa mm. ohajttu kävely Koskikaran kierrokselle, lapsille vesiraketti-ohjelmanumero ja musiikillinen iltapäivä esiintyjinään Auno, Lauluntekijöiden Laululiiteri (Myyttikestit Duo, Auno ja Eva Vikman) ja Hehewuti.

Voit lähettää juttuvinkkejä sähköpostiin rutalahden.ns@gmail.com tai Kyläyhdistyksen postilaatikkoon ilmoitustaululla.