Lähtölaukaus Rutalahden kyläarkistolle

Kylähistoriasta kiinnostuneiden muutaman henkilön aloitteesta Rutalahden kyläyhdistys ja Rutalahden nuorisoseura ovat yhteistuumin perustaneet Kyläarkistotyöryhmän valmistelemaan ja pyöräyttämään alkuun kylän omaa arkistoa.

Työryhmä piti ensimmäisen kokouksen 22.11. ja loi suuntaviivoja tulevalle. Tavoitteeksi asetettiin kerätä mahdollisimman kattavasti erilaisia kylää koskevia dokumentteja arkistoitavaksi tulevia sukupolvia varten. Vanhat  valokuvat, erilaiset asiakirjat kauppakirjoista torpparisopimuksiin kiinnostavat, samoin muistelukset, lehtileikkeet – ihan kaikki, missä kerrotaan kylän ja kyläläisten elämästä. Pääosa aineistosta pyritään saamaan kokoon maaliskuun loppuun, mutta sitä kartutetaan jatkuvasti. Talvella järjestetään erikseen teemapäivä, jolloin materiaalia voi tuoda, mutta asiasta voi myös sopia työryhmän jäsenten kanssa. Alkuperäisiä aineistoja ei välttämättä tarvitse luovuttaa, ne voidaan myös kopioida. Juuri nyt kyläarkistosta tiedotetaan monia kanavia käyttäen.

Seuraa kyläarkiston etenemistä tältä sivulta.

Kuvassa Jussilan kauppapuodin tilikirjoja tutkimassa vas Thomas Braun, Paula Pyhälä-Liljeström, Kalevi Puttonen, työryhmään kuuluvat myös Mailis Braun, Kirsi Kautola ja Leila Backman