Pitkä uintireissu loppui – ”Massikka” nousi maihin

Latumestari Martin Liljeströmin tarktorin nelikuukautinen sukellusreissu Päijänteessä 13 metrin syvyydessä on viimein päättynyt onnellisesti; sukeltajan ja muitten ammattilaisten voimin ”Massikka” nostettiin liki kotirantaan helatorstaina. Kuutisenkymmentä henkeä seurasi jännittyneenä nostoa.

Hiihtäjien aloitteesta alkuunpantu ”nostokolehti” on nostoon mennessä tuottanut 1160 euroa, ja se käytetään lyhentämättömänä noston ja korjauksen kustannuksiin. Latumestari ja ”Massikka” kiittävät lämpimästi kaikkia kyläläisiä.

Sukeltaja lähdössä kiinnittämään ”nostopusseja” , soutuveneessä YLEn Tenho Tornberg, joten seuraa lähipäivien alueuutisia
Traktoria hinataan rantaan, pallot näyttävät sen sijainnin.
Sukeltaja tarkistaa, että kaikki on ok.

(Kuvat P. Backman)