Juuri NYT on lintujen aika…

Muutaman kiihkeän kevätviikon aikana Rutalahdessa voi nähdä runsaasti lintuja: tuttuja muuttajia saapuu päivittäin, mutta joukkoon mahtuu myös Jäämeren rannalle matkaavia harvinaisuuksia, jotka suojaisassa kylässä lepuuttavat siipiään ja keräävät voimia. Puolen tunnin linturetki aamulla; Vinkkelinmutka: harakka, punatulkku, vihervarpusia 25, järripeippoja 7, pikkuvarpusia 4, sinitiainen, käpytikka, räkättirastas. Varvi: kuikka, sinisorsapari. Auvilan pelto: kanadanhanhia 4, kurki, joutsen, sinisorsapari. Kyläranta: selkälokki 2, sinisorsia 5, palokärki, harmaalokki. Kiialanpelto: punakylkirastas 2, töyhtöhyyppä 5. harmaalokki 77, naurulokki 55, tiira, räkättirastas 30, kuovi 36, Hiekkolan pelto: västäräkki 4, kalalokki, varis.

Retkeen mahtui kaksi vähän erikoisempaa havaintoa: 4 kanadanhanhea (kuvassa) ja iso parvi kuoveja (36).(L.B.)