Humua ja hiihtoa Rutalahdessa

Rutalahden Jymytempaus vietettiin upeassa kevätauringossa. Tapahtuma keräsi noin 600 ihmistä Rutalahteen. Eurooppa Nelosen lastenesitys sai salin aivan pullolleen eli 200 henkeä ihasteli ”Paavo Piraatin musiikillista merisovoseikkailua”. Keskisuomalaisen tarjoamissa Tapsan ja Repen tunnelmallisissa iltamissa ilakoi 150 henkeä. Wanhan Rutalahden laturetkelle Päijänteen jäällä Martin Liljeströmin puurtamia loistolatuja sujutteli yhteensä parisen sataa ulkoilun ystävää. Tämän verran mehumukeja nimittäin kului hiihdon keskuspaikassa Pätiänsaaren tulilla. Puolisen sataa sujuttelijaa käväisi Toivakan Nisulassa ja saman verran Lahden tilan spelttikahviossa. Jyväskylän XL-hirressä pysähtyi 90 hiihtäjää ja Joutsan Kylärannassa kävi toista sataa hiihtoniiloa. – Lisälukuna mainittakoon, että Lehdon Hanskin matikkakalastusta ja 28 madetta ihmetteli reitin varrella 12 hiihtäjää…

Rutalahti-pyttis upposi parempiin suihin ja Nisulan kyläseuran kahviosta nautittiin herkkuja. Kansalla oli kotiinviemisinä myös Rutalahden myllyn ryynejä, Mäkiahon juustoa ja Röykkälän villoja. Moni tutustui myös Joutsan asumishankkeeseen ja kylien tontteihin. Oli hienoa nähdä useita joutsalaispäättäjiä Rutalahtea katsastamassa. Nurkissa ja latunuotioilla käytiin myös monia mehukkaita kuntapoliittisia keskusteluja!

Teatteri Eurooppa Nelosen Repe Helismaa ja Tapio Rautavaara tunnelmoivat Suojarinteellä täydelle tuvalle.
Päiväkunnan Maksimaiset sujuttelivat Pätiänsaaren nuotiopaikalle.
Killi-kilpikonna jakeli herkkuja kopastaan ja Keskisuomalaiseen värkättiin juttua.
Suojarinteen eteinen pullisteli ennen lasten teatteriesitystä.
Paula Pyhälä-Liljeström hiihti latujen turvanaisena koko tapahtuman ajan.
”Repe Helismaan” hulluttelua.