Suuri luokkakokus 2.7.2011 on siirtynyt mukavien muistojen joukkoon…

”Luokkakuva” Rutalahden koulun ja Markus-sedän kaurapuuron kasvattamista 1950-luvulla ja aiemmin, vasemmalla seuraavan vuosikerran koululainen Samuli Huikko, joka toimi päivän isäntänä

Koskikaran kierrokselle lähteneet saivat kunnon kylvyn, kun puolessa tunnissa satoi 34 milliä, joukossa myös rakeita, mutta eiväthän Rutalahden koulun kasvatit sokerista ole: kamppeet kuivumaan jalkapallomaalille ja menoksi! Raparperisimalla skoolattiin Rutalahdellle ja sen koulun antamille elämän eväille. Skool! ”Rutalahden koulun kasvattama” -kassit keikkuvat ympräi Suomen tänä kesänä kertomassa lapsuuden kylästä  eväinä kauraryynejä, hunajaa ja tuoreita Joutsan Seudun uutisia.Kemppaisen Ari näyttää mallia.

Rutalahden oma soittajakuuluisuus Alpo Pohja viihdytti sekä koululla että Letkaliiterillä. Suojarinteellä kiinnostivat kylän lehtileikekansiot ja koulun kuvataulut, ja koululla vanhat koululehdet ja valokuvat olivat kovassa käytössä. Ja ensi kesänä otetaan uusiksi: vuorossa 1960-luvulla ja aiemmin kylässä koulua käyneet…