Rutalahden XVIII markkinat

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna 30.9. vietettiin jälleen Rutalahden markkinoita. Vaikka sää oli epävakaa, kävijöitä oli silti paikalla yhtä runsaasti kuin ennenkin: arviolta 3500 asiakasta ja 90 myyjää. Rutalahden markkinat ovat koko kylän yhteinen ponnistus, johon osallistui tänäkin vuonna n. 40 talkoolaista varmistamaan markkinapäivän sujuvuuden.

Tänä vuonna suurin peltoparkki ei ollut edellisvuosien tapaan kokonaan käytettävissä, koska pelto oli poikkeuksellisen pehmeä. Suojarinteen parkkipaikka otettiin käyttöön etäparkiksi, josta kävijöille oli ilmainen kuljetus markkina-alueelle.

Alkupäivästä sää oli melko synkkä, mutta se ei juurikaan kävijöitä karsinut. Aamulla myyjät otettiin vastaan vesisateessa, mutta rankoilta kuuroilta vältyttiin markkinoiden aikana.
Kuva: Terhi Nieminen
Kuva: Terhi Nieminen
Konekenttä kiinnosti perheen pienimpiä sekä myös suurempia.
Päivän edetessä myös aurinko alkoi näyttäytymään. Savutupa oli muutettu lettutuvaksi.
Kuva: Terhi Nieminen