Seurapiiriläiset luontokuvien lumoissa

Seurapiiriläiset eivät ole sokerista, se tuli todistettua, sillä vaikka tuuli tuiversi ja lunta riitti paikoin kahlattavaksi asti, 23 seurapiiriläistä tarpoi Suojarinteelle katselemaan luontokuvia. Rutajärven rannalla asuva luontokuvaaja Matti Ranta esitteli, mitä kaikkea hän on viimeisen vuoden aikana kameraansa saanut talletettua. Myös Koskikaran kierrokselta löytyi uusia tuttavuuksia seurapiiriläistenkin bongattavaksi.

Marketta Ranta on usein kaverina luontokuvausretkillä ja pariskunta kertoikin yhdessä ”luontokuvanmetsästysretkistään”.
Päiväperhoset ja sudenkorennot kiinnostavat Matti Rantaa erityisesti kuvauskohteina ja suuren osan Suomen lajeista hän onkin jo onnistunut saamaan kameraansa. Se on vaatinut reissaamista pitkin maata Ahvenenmaalta pohjoisimpaan Lappiin. Harvinainen täpläverkkoperhonen on kuvattu Ahvenenmaalla Eckerössä viime kesänä.