Ilmastonmuutos – koskee se meitäkin!

Vaikka lomamatkat estivät monen vakituisen seurapiiriläisen osallistumisen maaliskuun ”istuntoon”, aiheen ajankohtaisuus ja ehkä ristiriitaisuuskin saivat 28 henkeä liikkeelle. Lea-Elina Nikkilä piti Eeva Furmanin alkujaan laatiman alustuksen ”Pieni ihminen ja ilmastonmuutos” (luvan perästä…) Alustuksen ajan Seurapiiri kuunteli hiiren hiljaa, mutta sitten pääsi keskustelu sellaiseen vauhtiin, jota ei olla vielä koskaan piirin historiassa kuultu! Erityisesti puhutti se, miten ilmastonmuutos koskee ja koettelee maaseutua ja sen asukkaita. Ja voimmeko itse omilla valinnoillamme vaikuttaa. Aiheesta pääsivät sanomaan sanasensa YLE Jyväskylän kautta radioon Jouko Tarkkanen ja Maire Huikko, ja luonnollisesti Lea-Elina Nikkilä asiantuntijana, kun  Tenho Tornberg heitä haastatteli.