Seurapiirissä juhlittiin satavuotiasta Suomea Nisulan kylätalolla

Kansallispukujen ja kansanpukujen kauneutta

Seurapiiri vietti Suomi 100-tapahtumaa tuulettamalla kansallispukuja ja asettamalla omia kalevalakoruja pieneksi näyttelyksi; pukuja oli parikymmentä ja koruja useita kymmeniä, ei kuitenkaan kahta samanlaista!

Kylläpä korut ovatkin mielenkiintoisia; tunnistatko, ketkä kuvassa ihastelevat koruja! Kuva: Thomas Braun

Kalevalainen nainen” Ritva Laitinen johdatti seurapiiriläiset ensin korujen ja sitten kansallispukujen kiehtovaan mailmaan, ja miten molemmat kietoutuvat Suomi-neidon vaiheisiin. Pienessä kansallispukukavalkadissa tutustuttiin seurapiiriläisten ja muutaman ystävän pukuihin: oli perittyjä, pisto pistolta itse tehtyjä, ostettuja, muistoja oman tai suvun kotiseudusta – jokaisella puvulla oli oma tarinansa. Yhteistä kansallispuvuille ja kansanpuvuille todettiin olevan se, että ne tahtovat itsekseen kutistua kaapissa! Musiikista juhlassa vastasivat tuoreet kyläläiset Minna Ja Tenho Tornberg. Päivä aloitettiin herkuttelemalla Nisulan kyläseuran naisten syyssadon pitopöydässä.