Defibrilaattori tutuksi

Kaikki kävi niin äkkiä… Yhtäkkiä asiakas vain tuupertui Letkakahvilan lattialle. Onneksi ensiaputaitoiset järjestysmiehet tarttuivat rivakasti toimeen: Markku Suoanttila aloitti ensimmäisenä paineluelvytyksen, Samuli Huikko on valmiina jatkamaan. Maire Huikko soitti 112 ja kuunteli ohjeet ja kuulutti lääkäriä tai sairaanhoitajaa paikalle. Martin Liljeström on seuraavana elvytysvuorossa, ja Paula Pyhälä-Liljeström valmiina lennossa ottamaan oman vuoron. Defibrilaattori on nyt esillä ja Sari Hovila kytkee sen käyntiin.

Tällä kertaa oli onneksi kyse harjoituksesta, jota Sari Hovila veti, mutta jatkossa defibrilaattori on vastaavia tapauksia varten Letkaliiterillä. Se on myös muulloin kuin yleisötilaisuuksissa kaikkien käytettävissä, jos tarve tulee. Säilytyspaikka ja ohjeet kerrotaan myöhemmin.