Koulun hautajaiset – ja uuden toiminnan ideointia!

Kyläyhdistyksen ja Koskikaran koulun vanhempainyhdistyksen järjestämään Koskikaran koulun päättäjäisiin osallistui mahtavasti porukkaa. Sata ihmistä, joiden joukossa 35 lasta, kokoontui yhteen tuttuja tapaamaan ja muistelemaan menneitä. Leivonmäen pitkäaikainen kirkkoherra Matti Kallioinen (kuva 1) piti pihalla puheen. Sanansa sanoivat myös vanhempaintoimikunnan puheenjohtaja Juha Rautio sekä koulun johtaja Tero Nikkanen. Kyläyhdistys tarjosi väelle Rutalahti-pyttistä jonka jälkeen siirryttiin Mika Pihlajamäen omistaman koulun sisätiloihin, jossa nautittiin pullakahvit. Pihlajamäet olivat sisustaneet alaluokan lasten leikkipaikaksi, jota kiivaasti katsastettiin ja koeleikittiin (kuva 2). Entiset oppilaat muistelivat menneitä kouluvuosiaan. Yläluokka oli musiikkitila, jossa oli soittimia. Englanninluokassa musisoivat Usko Lahtinen ja Saku Tyviö (kuva 3). Salin pitkään paperiin väki kirjoitti ideoita koulun jatkokäytöstä. Koululaiset olivat piirtäneet paperiin liikuttavan kuvan koulun hautajaisista (kuva 4). Lattialla olevaan pitkään paperiin jokainen sai ideoida, mitä koulurakennuksessa jatkossa yhdessä puuhailtaisiin. Lopuksi vanhempainyhdistys jakoi retkirahoista stipendit koulun 23 oppilaalle (kuva 5). Koulu lakkautuu virallisesti 31.7.2014. Tilaisuus päättyi Suvivirteen kyynel silmäkulmissa.