Nyt porukalla JÄTTIPALSAMIN kimppuun!

Jättipalsami on kaunis ja siemeniä ”ampuessaan” myös hauska kukka – mutta vain niin kauan, kun sen kasvu pystytään pitämään rajoitettuna omassa pihassa. Nyt Rutalahdessa on se hetki, jolloin jättipalsami on valtaamassa myös yhteiset alueet. Ai, mitä haittaa siitä on? Se peittää alleen KAIKEN, ja sen kauniit kukat vetävät kimalaisia ja muita ötököitä puoleensa niin, että luonnonkukat jäävät pölyttämättä. Se on juuri nyt ryöstäytymässä käsistämme, mutta valtaus voidaan vielä torjua, jos yhdessä otamme sen asiaksemme. Kasvi ei ole myrkyllinen jakiskaisu juurineen on tehokas torjuntakeino, mielellään ennen täyttä kukintaa. Ja tarkastus pitkin kesää. Pahimmat alueet ovat: Matkuksen tien vieri, Koskikaran kierroksen alku, Purolan tausta, Pajan tausta ja baarin ja Pajan väli, varmasti muitakin. Kun seuraavan kerran näet kyseisen kukan, kiskaise pois! Ensi kesänä sillä on jo satoja ”perillisiä”.