”Markkinat oli, haitari soi…” -markkinatunnelmia

IX Rutalahden markkinat keräsi pari tuhatta ihmistä nuorisoseurantalon pihamaalle. Myyjiä oli kerääntynyt myös ennätyksellinen määrä: 45. Kansa äimisteli valtavaa väkimäärää, kauppa kävi ja ihmiset viihtyivät. Kun sääkin suosi markkinakansaa,niin mikäs oli ollessa! Rutalahti Trio (Usko Lahtinen, Saku Tyviö, Tapio Vuorkoski) viihdytti letkeällä markkinamusiikillaan. Rutalahden koululaiset viettivät perinteisesti erilaista koulupäivää, jossa työtä riitti: lapset hoitelivat kahviomyynnin kauppaamalla itseleipomiaan leivonnaisia sekä arpoja. Myös keittiöhommat oli hoidettava. Asiakaspalvelutaidot kehittyivät ja retkikassaan kertyi roposia. Markkinoiden lapsivieraat saivat taputella Rautioiden Piipo-ponia ja Säpinä-heppaa. Poskeen sai maalauttaa vaikkapa Pikku Myyn kasvomaalauspisteessä.