Koululla 130-vuotistunnelmaa

Koskikaran koulu juhlisti 130-vuotista taivaltaan 28.3.2011, jolloin tuli kuluneeksi tasan 130 vuotta koulun perustamiskokouksesta. Juhlan kunniaksi koululle oli rakennettu historiallinen näyttely, jossa oli esillä kouluun liittyviä aarteita 1880-luvusta nykypäivään sekä valokuvia, lehtileikkeitä ja koululehtiä. Koulun käytävällä oli esillä kuluneen lukuvuoden kuvataide- ja käsitöitä.

Ylimmässä kuvassa koulumme patruuna Backströmin perustama juhliva koulu. Seuraavassa kuvassa vuoden 1933 ekaluokkalainen Taimi Lehtonen on nykyoppilaiden vierellä. Joutsan kunta toi tervehdyksensä koululle. Kuvassa johtajaopettaja Tero Nikkanen, kunnanjohtaja Harri Nissinen, kunnanvaltuuston puheejontaja Sari Järvinen ja tekninen johtaja Antero Korhonen. Mediaa oli paikalla kiitettävästi. Radio Keski-Suomen Markku Saarinen haastattelee Lilja Rutasta (kuva oik.). Alimmassa kuvassa koululaiset poseeraavat uutukaisten ”Rutalahden koulun kasvattama” -kassien kera, jotka Rutalahden Nuorisoseura lahjoitti koululaisille.