Päiväkirja

Vestivaalimme keräsi kolmen päivän aikana kaiken kaikkiaan 885 kävijää Rutalahden rannoille! Kiitos jokaiselle vestivaalivieraalle, esiintyjälle ja työtäpelkäämättömälle talkooväelle!

Rutalahden 60-vuotias nuorisoseura

Su 26.7.2009

Rutalahden sunnuntai alkoi upean aurinkoisena ja reippaat retkeläiset strattasivat Koskikaran kierrokselle Mailis Braunin opastuksella. Iltapäivällä Rutalahden nuorisoseuran teatterin ”Hirviherroja eli korpirakkautta” esitettiin 70:lle katsojalle Suojarinteen tunnelmassa. Illan sää vaikutti tyyneltä ja aurinkoiselta, kunnes taivas räjähti riehakoimaan ja juuri ennen Kylärannan ilthartautta jyrisi, salamoi ja satoi kaatamalla. Kirkastussunnuntain sää tyyntyi ja iltahartaus saatiin toteutettua tunnelmallisesti ja suunnitellusti Päijänteen rannalla. Uskomatonta, että vestivaalimme päättäneeseen tapahtumaan saapui 60 keliä pelkäämätöntä! Leivonmäen kappeliseurakunnan pastori Annukka Nuto veti tilaisuuden tyylikkäästi ja lämmöllä Opeleekion avustuksella.

La 25.7.2009, iltabileet

Ilta alkoi 60-luvun tunnelmissa, kun Kaikko Band räväytti hittiputkensa uskomattoman taitavan laulajansa sävelin. Pian pihalla kuhisi, kun paikalle saapui itse Marion Rung! Artisti on kovassa vedossa ja tanssilava alkoi täyttyä. Rutalahti-pyttis maistui kansalle. Pian lavan valtasi töysäläinen Bill Hota & Pulvers, jonka poljento innosti lapsikatraan hyppelyn jytkeeseen (kuva oik.). Letkaliiteri tuntui Kaustisen festivaaleilta. Marion (vas.) viihdytti loppuillan ja sai kansan hurmokseen. Encoret taputettiin neljästi! Letkan illan huumassa oli puolisen tuhatta ihmistä!

La 25.7.2009, päivä

Toinen vestivaalipäivä alkoi suunnistuksella. Suunnistusväki kiitteli säätä eli lämmintä kesäsadetta! Metsän siimekseen starttasi parikymmentä pihkaniskaa Itä-Päijänteen Rastin järjestämässä tilaisuudessa.

Taika-Petteri veti Letkaliiterille 70 taikuuden ja jonglöörauksen ystävää (oikealla ylhäällä). Lapset saivat harjoitella jonglöörausta esityksen jälkeen ja sekös oli mukavaa! Pekka Suomäen valokuvanäyttely kiinnosti myös lauantain ilatapäivässä. 45 henkeä lähti Suo anteeks -laivaristeilylle Päijänteen aalloille.

Pe 24.7.2009, avajaispäivä

Avajaispäivän sää oli upea. Erityisen lämminhenkinen oli myös vestivaalien avajaistilaisuus. Paikalle saapui 65 vierasta, jotka saivat nauttia kaustislaisen gospelyhtye Nisunjyvän (yllä) heleästä laulusta ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen hervottoman hauskoista anteeks-lyhytelokuvista. Tilaisuudessa avattiin myös Pekka Suomäen ”Tapion vuosi” -valokuvanäyttely. Vasemmalla Rutalahden nuorisoseuran puheenjohtaja Annikki Lehto esittelee vestivaalia. Puheen lopuksi kohotettiin malja 60-vuotiaan nuorisoseuran kunniaksi. Hyväntekeväisyyspottiin lasten ja nuorten mielenterveystyön tukemiseksi saatiin kerättyä 138 euroa. Vestivaalit on avattu aurinkoisesti. Sama henki jatkukoon!
P.S. Vestivaalimme oli tänään Radio Keski-Suomen haastattelussa. Asia tulee ”ulos” lauantaina.

To 23.7.2009


Tänään oli Letkaliiterin viimeistelytalkoot. Havaitsimme, että viimeisteltävää riittää vielä huomisellekin, avajaispäivälle. Pyttisteltta pystytettiin ja pajupallot viritettiin tunnelmaa luomaan. Suo anteeks -paitojen pussittaminen ja järjestely oli kova homma. Ilta päätettiin Suo anteeks -kylttien maalaamiseen. Välillä suhattiin nuorisoseurantalolla katsastamaan sitäkin taloa kuntoon – ja taas näyttelijät treenasivat siellä! Kahden tapahtumapaikan välillä pitää kuljettaa kahvinkeittimiä, kukkia, myytäviä paitoja ja vaikka mitä. Huomenna olemme valmiita avajaisiin.

Ke 22.7.2009


Moni asia vaatiin vielä säätämistä. Tänään on varmistettu bussikuljetukset, lauantai-iltaan on hankittu valokuvaaja tallentamaan Letkan tunnelmaa, puhelin on pirissyt näytelmävarauksia. Tänään valmistui uusi erä Suo anteeks -paitoja, joten kaikkia kokoja on saatavilla -ainakin hetken aikaa. Huikon Samppa on saanut Braunien lainaaman uuden parkkialueen kuntoon ja Vainiomäen Tapsa on leikannut Letkan nurmen jälleen kerran siistiksi. Nuorten neitosten Elinan ja Tanjan edellisten tanssien jälkeinen siivousurakka on edessä torstaiaamuna. Huomisiltana on talkoot, joissa viimeistellään systeemit. Lauantai-illan vastuuhenkilö Auvilan Johanna on jo yöajat käyttänyt lauantai-illan pohdiskeluun… – Kyllä kaikki hyvin menee, päätti Johanna mietintänsä… Näytelmäryhmämme harjoitteli tänään sunnuntain esitystä varten ja myös Opeleekio piti tänä iltana viimeistelytreenit sunnuntai-illan iltahartautta varten.

Ma 20.7. 2009

Vestivaalijärjestelyt alkoivat jo viime kesänä, kun buukkasimme Marionin Kaikko Bandin kera. Syksyllä muutkin esiintyjät olivat jo varattu. Suo anteeks -paidat painatettiin alkukesästä ja nyt niistä on tulossa jo lisätilaus. Viime viikkoina tapahtumasta tiedottaminen on ollut päätehtäviä. Tällä viikolla alkaa kiihtyvässä tahdissa varsinaiset järjestelyt.

Tänään korpilahtelainen Pekka Suomäki tuli ripustamaan komean näyttelynsä nuorisoseurantalolle. 30 konstailematonta värikuvasuurennosta kertoo maanviljelijän vuodenkierrosta. Alla kaksi Suomäen kuvista.

Päähenkilö on Syvälahden tilaa Korpilahden Oittilassa isännöivä Tapio Salminen, joka lopetti viljelyn 2006. Noihin asti hänen tärkein työkoneensa oli hevonen. Kuvasarjalla onkin kaksitahoinen tehtävä: samalla kun se tallentaa katoavaa aikaa, se dokumentoi uuden vuosituhannen EU-Suomea.

Samalla kun Suomäen Pekka ripusti kuviaan, niin Ikosen Eero korjaili kuin ohimennen Suojarinteen terassin kattoa ja maalaili sisäänkäyntiä. Huikon Samuli ja Maire olivat katsastaneet maanviljelijöiden säätiedoista ensi viikonvaihteen sään, joka näyttää vetiseltä… Ei me siitä masennuta! Suo anteeks vaan ja ennustus voikin olla ihan väärä! Rutalahti-pyttiksen tarpeet on hankittu ja pyttistä pitäisi olla riittävästi.